AnnaBerit

Till Handa inspirerar i höst

Älska det du äger! Det är en uppmaning från Maria Claesson, hemslöjdskonsulent i Västra Götaland. I sin ledare uppmanar hon läsarna att fundera över alla våra saker.
– Ta varje ägodel i din hand och känn efter vad föremålet betyder för dig. Handla de saker du verkligen behöver och vill dela ditt liv med. Men var rädd om din och dina barns morgondag, skriver hon.

Hemslöjdskonsulenterna inspirerar oss även till att odla en kvadratmeter lin under 2020. Om man vill haka på denna satsning får man frö till en kvadratmeter stor odlingsyta och sedan är det bara att följa äventyret med lin – från frö till garn.

Läs även om Slöjdolympiaden i Rumänien och Slöjd och integration i Södra Ryd, om Kreativa spiraler i Vedum och Tuffa trådar i Dimbo.

Cathrine Andersson från Mariestad har tovat denna hund. Till och med ögonen är gjorda av ull. Foto: Per-Owe Saleryd

Årets sista Till Handa innehåller även tovning på hög nivå, näver- och träslöjd, och förstås information om kurser, utställningar och allt annat som händer i vårt frodiga slöjdlän.

Detta och mycket mera kan du läsa i Till Handa nr 4/19.

Prenumerera nu så kommer tidningarna i din brevlåda.

Till Handa innehåller 20 sidor och utkommer 4 ggr/ år.

Pris för 2020: 170 kr. Betala till bankgiro 5704-9199 Skaraborgs hemslöjdsförening
Mer information får du på tel 0500 41 03 97.

Till Handa ges ut av länshemslöjdsföreningarna i Västra Götaland i samarbete med Västarvets hemslöjdskonsulenter. Redaktör är Berit Thorburn.