AnnaBerit

Till Handa inspirerar i höst

Återbruk har blivit en av hörnstenarna inom hemslöjden. I nya numret av Till Handa kan du läsa om hur sladdar blir skålar när en grupp kvinnor på Vargön träffas. Du kan också läsa om Marja Fodorpataki bl a spinner garn av tidningspapper och rullar pappersrör som hon monterar till en oro. Formgivaren Bea Szenfeld tänjer på begreppen och gör kläder av papper. Per-Owe Saleryd träffade henne i Lidköping där hon ställde ut i somras och skriver om denna kvinna präglad av tålamod och skicklighet.

Webbsajten 365 saker du kan slöjda har fått nytt liv och den som vill bidra med idéer är välkomna att höra av sig – www.365slojd.se

Så här färgsprakande broderier kan det bli när man låter sig inspireras av gammalt hantverk i en kista. Broderiet ska monteras till en väska och visas på Vänermuseet med början 17 november. Foto: Ingvor Ljung

Do it together, Bohus stickning lever vidare och Kistetitt del 3 är rubriker som berättar om slöjdande i grupper på olika håll i länet. Och är det verkligen så svårt att få ihop en korg…?

Om detta och mycket mera kan du läsa i Till Handa nr 3/19.

Prenumerera nu så kommer tidningarna i din brevlåda.

Till Handa innehåller 20 sidor och utkommer 4 ggr/ år.

Pris: 170 kr. Betala till bankgiro 5704-9199 Skaraborgs hemslöjdsförening
Mer information får du på tel 0500 41 03 97.

Till Handa ges ut av länshemslöjdsföreningarna i Västra Götaland i samarbete med Västarvets hemslöjdskonsulenter. Redaktör är Berit Thorburn.