AnnaBerit

Till Handa 4/18

I årets sista Till Handa gör sig unga röster hörda. Där får vi läsa om hemslöjdskonsulent Joakim Lilja som känner sig mindre förvirrad av slöjd. Därför vill han uppmuntra oss att dela med oss av vårt slöjdkunnande. Heja er som lär slöjden vidare till barn och ungdomar. Heja slöjdlärarna, kulturskolorna och skapande skola. Heja dig som lär ditt barn bara något litet. För kunskap lever i och genom människor. Det sitter där för livet. En glittrande skatt, skriver han.

Det här är roligare än att spela Fortnite – så lyder rubriken på en artikel som handlar om ett Skapande skola-projekt i Lidköpings kommun där skolbarnen fått prova smide och andra slöjdtekniker under hösten.

Anna Sjösvärd och Susanne Sadri funderar över problematiken med våra kläder och den belastning på miljön som överkonsumtionen innebär. Att kunna ändra, lappa, laga och återbruka är kunskaper som de värnar och känner sig stolta över att ha. Immateriell kunskap är makt!

Anna Sjösvärd tycker att vi ska predika för världen (på ett ödmjukt och craftivistiskt sätt) vikten av att köpa hållbart mode, att ta vara på kunskapen från andra och att vara med och påverka på det sätt vi kan och orkar. Foto: självproträtt

Barbro Svensson i Kållered är halmslöjdare. En dag utan halmslöjd är ingen riktig dag tycker hon. Hon lärde sig konsten att göra halmflätor till hattar när hon var barn och sedan dess har hon fortsatt.

Detta var några smakprov ur tidningen. Du får dessutom beskrivning på enkla grytlappar – kanske som julklapp till någon. Utställningar, kurser, workshops, föreläsningar… vi skriver om det mesta som händer i vårt stora län.

Prenumerera nu så kommer tidningarna i din brevlåda.

Till Handa innehåller 20 sidor och utkommer 4 ggr/ år.

Pris: 170 kr. Betala till bankgiro 5704-9199 Skaraborgs hemslöjdsförening
Mer information får du av Ann-Kristin Rådman 0500 41 03 97.

Till Handa ges ut av länshemslöjdsföreningarna i Västra Götaland i samarbete med Västarvets hemslöjdskonsulenter. Redaktör är Berit Thorburn.