AnnaBerit

Till Handa inspirerar

omslaget

Till Handa nr 2 bjuder på läsning om en rad kreativa kvinnor. Monaelise Andersson från Lysekil virkar fritt. Av alla garner hon samlat på sig i livet virkar hon sjalar, ofta inspirerade av stenar och blommor.

Fritt virkade rutor med broderier på bildar en sjal inspirerad av stenar. Foto: Berit Thorburn

De virkade rutorna är hopsydda och broderierna skapar extra effekt. Foto: Berit Thorburn

Ingvor Ljung bor utanför Skara och är uppväxt med nål och tråd. Hon använder sin kreativitet till textila bilder, men ger sig även i kast med näver, fiskskinn och lin.

En illmara av skogspinne och återbruksplåt.

En illmara av skogspinne och återbruksplåt tillverkad av Kerstin Lundén. Foto: Birgitta Olausson

Ni kan också bekanta er med Kerstin Lundén som ser figurer i skogens pinnar och Omeira Baloch som flytt från Pakistan men med sig har kunskapen om att sy sin traditionella dräkt. Det är kvinnor som säkert kommer att ge avtryck i framtiden. Och kanske kan de inspirera till egen kreativitet i sommar.

Jonatan Malm skriver om täljande händer som mullrar – så stark är täljhajpen just nu.  I Susanne Hellqvists krönika får vi veta hur gott hon mår av slöjd.

Du som vill ställa ut på Midvinterfest på Bohusläns museum i vinter har inspirerande läsning om årets tema att se fram emot.

Om detta – och som vanligt mycket mera – kan man läsa i Till Handa nr 2-18.

Prenumerera nu så kommer tidningarna i din brevlåda.

Till Handa innehåller 20 sidor och utkommer 4 ggr/ år.

Pris: 170 kr. Betala till bankgiro 5704-9199 Skaraborgs hemslöjdsförening
Mer information får du av Ann-Kristin Rådman 0500 41 03 97.

Till Handa ges ut av länshemslöjdsföreningarna i Västra Götaland i samarbete med Västarvets hemslöjdskonsulenter. Redaktör är Berit Thorburn.