AnnaBerit

Nytt år med Till Handa

Till Handas omslag

I årets första till Handa kan du läsa om keramikern Ulrica Elmberg som funnit sin egen väg i leran. Hon tycker om stolar och gör egna tolkningar av gamla nötta pinnstolar som hon formar i stengodslera. Det blir också en och annan kruka, med små ben som lyfter dem från underlaget.

Tina och Håkan Blidberg driver en fårgård utanför Ödsmål. De föder upp Gotalandsfår och Ulrica förädlar skinnen till varma och praktiska produkter.

Elisabeth Sverdrup gillar återbruk och förvandlar gamla textilier till täcken, kuddar, lampskärmar och vad hemmet kan behöva…

…och Astrid Lycken 94 år tycker att det är synd att slänga hemtjänstens blå tossor så hon klipper dem i remsor och virkar praktiska ting av dem. Mellan varven spelar hon något svängigt på tramporgeln.

Hedaredskorgar är flätade av årsringar, dragna på längden ur stocken, vilket är besvärligt och unikt.  Foto: Curt Bengtsson

Hedaredskorgar är flätade av årsringar, dragna på längden ur stocken, vilket är besvärligt och unikt.
Foto: Curt Bengtsson

En grupp träslöjdare har fördjupat sig i björken och en annan har lärt sig göra Hedaredskorgar. Det är Knut Östgård och Curt Bengtsson som lett kurserna på Nääs.

Om detta – och som vanligt mycket mera – kan man läsa i Till Handa nr 1-18.

Prenumerera nu så kommer tidningarna i din brevlåda.

Till Handa innehåller 20 sidor och utkommer 4 ggr/ år.

Pris: 170 kr. Betala till bankgiro 5704-9199 Skaraborgs hemslöjdsförening
Mer information får du av Ann-Kristin Rådman 0500 41 03 97.

Till Handa ges ut av länshemslöjdsföreningarna i Västra Götaland i samarbete med Västarvets hemslöjdskonsulenter. Redaktör är Berit Thorburn.